top of page

Omschrijving en indeling van de appartementen.

Ons prachtige vakantiehuis in Abruzzo La Torre di Cusano bestaat uit twee onafhankelijke appartementen. Doordat het huis tegen een rots is aangebouwd heeft het een speelse indeling . Een natuurstenen landhuis midden in de natuur dat plaats biedt aan 12 personen. Ideaal voor 2 gezinnen, maar ook voor een groep vrienden.

A Capaballe

Het beneden huis heeft voor de deur een terras met houtoven waar in het verleden echt dagelijks gekookt werd. Pizza, brood maar ook Lasagne en vleesgerechten. Van alles kan je bereiden in deze antieke houtoven. 

Bij binnenkomst tref je links de iets verhoogde keuken en rechts de ruime badkamer met wasmachine aan. Verder naar binnen loop je via een grote natuurstenen boog links de eetkamer in. Aan de rechterkant de huiskamer met fijne open haard. 

Aan de lange gang liggen 3 slaapkamers, elk voor 2 personen. 2 kamers beschikken over een 2-persoonsbed en 1 kamer over 2 x 1-persoonsbedden. Het appartement is van alle gemakken voorzien en volledig en met smaak ingericht. De oude 2 meter dikke muren zorgen in de zomer voor koelte en in de winter voor bescherming tegen de kou. 

A Capamonde

Het boven huis heeft vlak voor de deur een fijn zitje te midden van prachtige lavendel, salie en rozemarijn planten. Bij binnenkomst kom je in de heerlijk ruime keuken met open haard. Een fijne plek om uren gezellig te tafelen met vrienden of familie. Via een grote natuurstenen boog loop je de ruime huiskamer in waar je het pronkstuk van het huis treft. Een originele zeer grote natuurstenen open haard. Vanuit de huiskamer een mooi uitzicht over de olijfbomengaard. Links vanuit de huiskamer bereik je 2 van de 3 slaapkamers, 1 kamer met een 2-persoonsbed en 1 kamer met 2 x 1-persoonsbedden en rechts 1 slaapkamer en een ruime badkamer met wasmachine. Ook vanuit de slaapkamers een prachtig uitzicht, reikend tot aan de Gran Sasso.

Aan de achterkant van het huis staat de tweede houtoven, een groter exemplaar dat in vroegere tijden de oven van de hele Contrada (gehucht) was. Hier bakten alle vrouwen het brood voor hun gezin, deze oven was dus oorspronkelijk voor algemeen gebruik. Een prachtig ritueel. Hier tref je ook een stenen BBQ aan en een lekkere overkapte tafel met ruim plaats voor 6 personen. 

 

bottom of page